Google Arama Motoru

31 Ağustos 2010 Salı

Kanser ve Lifli Gıdalar

Kanserle ilgili yapılan çalışmalarda, lifli gıdaların tüketimi kanserin oluşma riskini önemli ölçüde düşürdüğü görülmüştür.


Çözünmez lifli gıdalar suyu emerek gaitanın(dışkı) yumuşamasına ve kalınbağırsakta daha yumuşak hale gelmesine neden olur ve bağırsakların günde bir kez boşalmasına olanak sağlar. Böylece vücutta kanserojen maddelerin daha az kalmasına neden olur.

Günlük olarak 20-25 gram lifli gıda tüketilmesi gerekmektedir.

Peki çözünmez lifli gıdalar hangileridir? Buğday unu, buğday kepeği, kabuklu yiyecekler, ve çeşitli sebzelerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder