Google Arama Motoru

27 Temmuz 2010 Salı

Kaçak Elektrik/Su Kullanımı

Hükümete ‘hakkımızı yiyo’ diye küfreden yurdum insanı kaçak elektrik/su kullanımında çok akıllı maşallah. Sanki çocuk terbiye ediyolar! Kullanılan kaçak elektrik ya da suda kaç insanın hakkına girdiğinin farkında olmadığı, bu bilince varamadığı açık. Hatta internette gezindiğimizde kaçak elektrik yöntemleri adı altında bilgiler var. Kaldırılması gerektiğini düşünüyorum.

Kaçak kontrolü için geldiklerinde de nedense hiiiç utanmadan “Şikayet edeni söyleyin abi, kimse o şerefsiz bilelim” diyo. Ne yüzle? Aklım almıyo bunu, alamıyo. Şerefsiz diyo ya acaba gerçekten oku doğru yöne fırlatmadığının farkında değil mi?

3-5 kuruş artırma çabası sanırım bu. Ama yazık ki düşünemedikleri çok önemli bi şey var. Sonunda mutlaka yakalanılır. Bundan kaçış yok ki. Yakalandıklarında da ya yakalayan rüşvetle bu konuyu kapatmak ister ya da ceza yer bi şekilde 3-5 diye artırdıkları elinden uçar gider. Hadi diyelim yakalanmadın çok zeki kaçak elektrik kullanıcısı kardeşim! Peki Allah’tan nasıl kaçacaksın? Vicdanını nasıl susturacaksın?

Bu utanmazlıklara dur demek elimizde! Hakkımızı yedirmeyelim. Korkmayın kimse sizin isminizi vermez. Sizin ihbar ettiğiniz gizli tutulur. Kaçak elektrik ihbar için buraya, kaçak su ihbarı için ise buraya tıklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder