Google Arama Motoru

29 Ağustos 2010 Pazar

Baskalarini Nasil Hipnotize Edersiniz?

Hipnotize etmeye çalıştığınız kişinin size çok güvenmesi gerekir. Aslında tüm hipnozların kendi kendine gerçekleştirildiği dikkate almak gerekir.


Eğer kişi zihniyle tamamen teslim olmadıysa bilinçli zihin karışacak ve gevşeme evresinde engellere yol açacaktır ve hipnoz aşaması yaşanmayacaktır. Başarıya ulaşmak için hipnoz yapan tarafından ön rızayı kapsayacak şekilde birçok iyi niyet egzersizi yapılmalıdır.

Erkek hipnotist için bir başka zorluk bir kadını hipnotize ederken oluşabilir; bu durumda bir başka kadının daha odada olması iyi olacaktır.

Hipnoza girmeden kişinin kafasındaki korku şüphelerin tamamı giderilmelidir. Böyleyece daha iyi gevşeme sağlanacaktır.

• Sessiz bir yer seçin ve kimsenin rahatsız etmeyeceğinden emin olun.

• Derin nefesler almasını söyleyin. “3 kere derin nefes al, kendini gevşemiş ve daha sakin hissedeceksin” deyin.

• Hipnotistin ses tonu yumuşak olmalı ve emir tonunda olmamalıdır ki gevşemeye yardımcı olabilsin.

o Şimdi bacaklarınız ve ayak parmaklarınız gevşiyor,

o Şimdi çeneniz gevşiyor,

o Şimdi karnınız gevşiyor,

o Şimdi göğsünüz gevşiyor,

o Şimdi boyun kaslarınız gevşiyor,

o Şimdi çene kaslarınız gevşiyor.

• Kendinizi merdivenin tepesinde oturuyor olarak hayal edin ve her adımda gevşeyerek adım adım aşağıya inin. “

• 10’dan geriye doğru yavaş yavaş sayın. “1e ulaştığınızda kendinizi tamamen gevşemiş hissedeceksiniz, o kadar gevşeyeceksiniz ki isteseniz de hareket ettiremeyeceksiniz.” Bu aşama birinci aşamadır.

• “Şimdi kendini en sevdiğin ve kendini rahat, huzur ve sükunet halinde hissettiğin yerde hissediyorsun.” Yavaş sesle bulunduğunuz yeri tarifleyin . Sesiniz yumuşak olsun. “Çevresinde tepeler olan bir yerdesiniz. Kuşlar cıvıldıyor, her yer yemyeşil. Şimdi çiçekleri ve temiz havayı koklayın. Hayal gücünüzün oluşturduğu bu manzaradan çok büyük keyif alıyorsunuz.

• Hayal ettiğiniz bu görüntüye bir anahtar sözcük ekleyin. Herhangi bir zamanda da gevşemek istediğinizde gözlerinizi kapatın ve 3 kere derin nefes alın ve anahtar sözcüğünüzü söyleyin.



Bu sözcükle bilinç altına inecek ve istediğinizde orada kalacaksınız. Sözcüğü 3-5 kez tekrarlamanız bilinç altınızın mesajı almasını sağlayacaktır.

• Ardından “Seni bu görüntüyle istediğin kadar yalnız kalman için bırakıyorum ve 5 dakika sessiz kalıyorum.” Deyin. Trans halindeki kişi, zaman kavramını kaybedecektir. Verilen zamanın sonunda durumu geri çevirebilirsiniz.

• Transta daha derinlere gitmek için “Şimdi her aldığınız nefeste daha ve daha derin transa geçiyorsunuz.” Diyebilirsiniz.

Böyleyece 2. ve 3. Hipnoz aşamalarına geçebilir ve faydalı önerilerde bulunabilirsiniz. Böylece bilinçaltında daha derine ve daha derine inilir.

• Kişiye “Şimdi elini kaldır ve elin çok ağır sen onu taşıyamıyorsun, kaldırmaya çalıştıkça daha da ağırlaşıyor.” Diyebilirsiniz.

Eğer çok derin trans halindeyse hipnozdaki kişi hareket edemeyecektir. Herkesi hipnotize etmek her zaman kolay olmayabilir. Bu kişinin kendini ne kadar rahat bıraktığıyla da bağlantılıdır. Kendine güven ve hipnotistin zor insanlar uğraşabilme deneyimi de önemlidir ve kişiyle bağlantılı olarak farklılıklar oluşabilir.

Bu aşamada tüm pozitif yönlendirmeler verilebilir.

• Hipnozdan çıkarmak için; “3’e kadar sayacağım ve yenilenmiş, canlanmış ve enerji dolmuş hissedeceksiniz.

1. Yavaşça çıkıyorsunuz.

2. Çıkıyorsunuz.

3. Tamamen uyanıyorsunuz.

• Bazıları için yukarıdaki sözcükleri tekrarladıktan sonra trans halinde çıkmak çok zor olabilir. Ancak paniğe neden yoktur. Bazı hipnotistler kendi kendilerine bırakırlar. Çok nadiren hipnozdan çıkamama durumu olabilir. Bu durumda “Gevşeme pozisyonundan çok hoşlandın, eğer istersen ilerde bu durumu asla gerçekleştiremezsin, ben bu güce sahibim ve sen bunu bilmiyorsun.” Bunu inanarak söyleyin.

Daha önce de açıkladığımız gibi hipnoz halindeki insanlar istemli ya da istemsiz bir şey yapmazlar ve hipnozdan emir vererek birden bire emir vererek çıkabilirsiniz.

Daha iyi gevşeyebilmek için müzik kullanmak faydalı olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder