Google Arama Motoru

29 Ağustos 2010 Pazar

Menopozla Nasil Bas Edilir?

Doğal tedaviye göre kadınların çoğu menopoz sırasında uzun süreli ve çok yoğun menstrüasyon yaşarlar. Bu da kansızlığa ve vücudun zayıf düşmesine yol açar. Öncelik, menopoz sırasında fazla kanamayı kontrol altına almaya verilmelidir. Normal kanama varsa, ancak menstrüasyon uzun sürüyorsa, üç günlük kanamadan sonra tedavi önlemleri alınması gerekir.


Doğal Tedavi yoğun menstrüasyonu kontrol altına almak için aşağıdaki önlemleri önerir:

Buz Kompresi: Pamuklu bir gibi soğuk suya batırın ve her saat başı 10-15 dakika, menstrüasyon durana kadar üreme organlarının bulunduğu bölgeye koyun.

Soğuk Ayak Banyosu: Ayaklarınızı baldırınıza kadar her gün üç kez 5-7 dakika soğuk suda tutun. Daha etkili olması için suya buz parçaları atabilirsiniz.

Soğuk Duş: Sırtınızın alt kısmı için 2-3 kez, 3-4 dakika, kanama durana kadar soğuk duş alın.

Kalça Banyosu: Kanama durduktan sonra iki kez 15’er dakika kalça banyosu yapmanız gerekir. Kalça banyosu alt karın için kuvvet ilacı gibidir. Yumurtalıkların normal fonksiyonlarını yerine getirmesini düzenli menstrüasyon olmasını sağlar.

Doğal tedaviye göre, menopozun sıcak basması, çarpıntı, endişe, depresyon, ruhsal çöküntü, uykusuzluk, cinsel istek azalması ve gece terlemesi gibi sorunları sinir sisteminin yıpranmasından kaynaklanır. Sinir sistemindeki problemleri azaltmak için aşağıdaki seçenekler önerilir.

Soğuk Bel Kemiği Banyosu: Bel kemiği banyosu için, soğuk suyun sadece omurgaya değmesini sağlayan özel bir tüp kullanılır. Soğuk bel kemiği banyosu sinirlerdeki yıpranmaya iyi gelir. Belirtiler azalana kadar soğuk bel kemiği banyosunu günde iki kez 20-30 dakika süreyle uygulamanız gerekir.

Bel kemiği tüpü bulamazsanız uzun bir havlu kullanabilirsiniz. Havluyu uzunlamasına kıvırın ve soğuk suya batırın. Karnınızın üzerine uzanın ve havluyu bel kemiğinize uygulayın. Soğuk bel kemiği banyosunun bir başka uygulama şekli; bir tabureye oturup bir musluğa takılan hortum yardımıyla soğuk su akıtmaktır. Suyu vücudunuzun diğer bölgelerine değdirmeyin.

Yağ Masajı: Tüm vücudunuza yağ sürerek ovalayın. Bu masaj menopozdan kaynaklanan sorunların şiddetini azaltmaya yarar.

Islak Korse: Bu korse yatarken uygulanmalıdır. Bu korseyi giymek için 2 tane pamuklu iç çamaşırı giymelisiniz. Birinci iç çamaşırını soğuk suyla ıslatın. Fazla suyu almak için sıkın ve çıplak vücudunuza giyin. İkinci kuru çamaşırı ıslak olanın üzerine giyin. Daha sonra normal pijamanızı giyin ve uyuyun. Islak korseyi tüm gece çıkarmayın. Islak korse rahim kaslarını güçlendirir ve fazla kanamayı kontrol etmeye yarar.

Güneş Banyosu: Doğal tedavi kemik yoğunluğundaki azalmayı önlemek için sabah 9’dan önce ya da akşamüstü 4’ten sonra her gün 20 dakika güneş banyosu önerilir. Güneş ışığı vücudunuzun kalsiyum metabozliması için gerekli olan D vitaminini cilt tarafından emilimine yardım eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder