Google Arama Motoru

30 Ağustos 2010 Pazartesi

Menopoz Sırasında Diyet Önerileri Nelerdir?

Menopoz dönemindeki kadınlarda obezite kalsiyum eksikliği, kansızlık ve diğer beslenme bozuklukları yaygındır. Doğal tedavi menopoz süresince aşağıdaki şekilde beslenmede farklılaştırmayı önerir.


Alınan Toplam Kalori: Kilonuzu kontrol etmek için aldığınız yağı azaltmalı daha fazla sebze ve meyve tüketmelisiniz. Obezseniz kontrol altına almalısınız. Sadece diyet fazla kiloyu kontrol almak için yeterli değildir. Aynı zamanda düzenli egzersiz yapmanız gerekir.

Oruç tutmak: Haftada bir gün sıvı alarak oruç tutmanız ve kilonuzu kontrol altında tutmanız, sindirim sisteminizin sağlığı yararlıdır.

Sebzeler: Brokoli, brüksel lahanası, lahana, karnabahar, şalgam, turp ve tere gibi besinleri daha çok tüketmelisiniz. Çünkü bunlar koruyucu etmenler içerir. Bu koruyucu etmenler bazı enzimlerin üretimini artırarak, menopoz sırasında azalan hormonların olumsuz etkilerini giderir.

Vitaminler: D vitamini, E vitamini ve kalsiyum eksikliğini önlemek için sebze, meyve ve süt tüketimini artırmalısınız.

Alkol, sigara, kahve ve çay tüketiminden kaçının: Kahve, çay vücuttan kalsiyum atılmasına neden olur. Kemik erimesi riskini artırır.

Demir Alımının Azaltılması: Doğal tedaviye göre, menopozdan sonra vücutta demir birikir. Çünkü menstrüasyon sırasında demir kaybı oluşmaz. Vücuttaki fazla demirin olumsuz etkilerinden kurtulmak için beslenmenizde demir kaynaklarından, özellikle et yemekten kaçınmanız gerekir. Sebze, tahıl ve baklagilleri yemeye devam etmelisiniz.

Tatlı Patates: Österopozun önlenmesine ve kadınlık hormonlarının normal dengesini korumaya yardımcı olur.

Yukarıdaki ilave olarak; doğal tedavi, menopoz sorunlarını kontrol altına alabilmek için düzenli olarak trekking gibi ev dışı aktiviteleri önemle tavsiye eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder