Google Arama Motoru

13 Ağustos 2010 Cuma

Kendi Kendine Hipnoz (Oto Hipnoz) Nasıl Yapılır?

Sessiz bir yer seçin ve kimsenin sizi rahatsız etmeyeceğinden emin olun.


Göz seviyenize bir obje koyun ve sürekli ona bakın. Başlangıç için bir mum kullanabilirsiniz.

Üç derin nefes alın ve kendi kendinize “Bu objeye konsantre oluyorum, gözlerim ağırlaşıyor ve onları açık tutamıyorum. 10 dakika içerisinde kendi kendime hipnoza gireceğim” deyin. Süre size bağlı olarak değişebilir.

“Şimdi tamamen gevşedim” dediğinizde gözleriniz otomatik olarak kapanacaktır. Aşamalı olarak vücudunuzun bir parçası gevşeyecektir.

Ardından “Vücudumdaki tüm kaslar gevşiyor ve istesem de hareket edemiyorum” deyin. Bu artık hafif hipnoz düzeyinde olduğunuzu gösterir.

Merdiven tepesinde oturduğunuzu ve merdivenden aşağıya, geriye doğru saydığınızı hayal edin ve böylece transta daha derine gideceksiniz.

Eğer yukarıdaki egzersizi doğru yaptıysanız hipnozun ikinci aşamasına ulaşmış olursunuz ve kendinizi zihninizle tamamen uyum içerisinde hissedersiniz. Bu sizin bulunmaktan en hoşlandığınız yerdir, belki bu kendi odanız, tapınağınız, hayalinizdeki tepe, göl ya da doğal manzaralı herhangi bir yer olabilir.

Bu düzeyde uzun süre kalmanın bir zararı yoktur. Bulunduğunuz yeri düşüncelerinizi tetikleyecek bir sözcükle “ütopya”, “sır”, manzaralı yer gibi tanımlayabilirsiniz.

Kendi kendinize hipnozdayken, yukarıda belirlediğiniz sözcüğü söyler ve bilinçaltınızın bunu benimsediğini görürsünüz.

Hipnozdayken çıkmak istediğinizde “3’ten 1’e kadar sayacağım, kendi kendime hipnozdan tazelenmiş, canlanmış ve enerji dolmuş olarak çıkacağım” diyebilirsiniz. Bu çok önemlidir, çünkü birdenbire gözlerinizi açarsanız kendinizi sersemlemiş hissedersiniz ve hafif bir baş ağrısı hissedebilirsiniz.

Kendi kendinize sayın

1 “Yavaşça kendime geliyorum”

2 “Kendime geliyorum”

3 “Tamamen kendimdeyim”

Kendinizi yeniden doğmuş gibi hissedeceksiniz. Geri planda hafif bir müzik daha da rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Kendi kendine hipnozun 2. aşamasında doğrulama verildiği içi 3. aşamaya geçerek bilincin daha derinlere inilmesine gerek yoktur.

Kaynak: Bileşim yayınları, Hipnoz

1 yorum: